Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Self - Education First....

Μετάφραση ενός ποστ απο το παγκόσμιο Zeitgeist Forum. Ο φίλος μας με το ψευδώνυμο zbacon λοιπόν λέει:

" Διαβάζω πολλά πόστ και συζητήσεις τώρα τελευταία. Το ξέρω δεν είμαι ο μόνος , δυστυχώς , όταν λέω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με καλές προθέσεις που διαδίδουν τις ιδέες του zeitgeist χωρίς καν να τις έχουν κατανοήσει.Ενα γρήγορο παράδειγμα πάνω σε αυτό.  Ενα μέλος χαρακτήριζε το zeitgeist σαν ουτοπικό. Αυτό βέβαια είναι ένα απο τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν αυτοί οι οποίοι θέλουν να μας χαρακτηρίσουν ηλιθίους και επίσης ξέρουμε οτι μια ουτοπία δεν είναι εφικτή και δεν είναι αυτός ο στόχος μας.

Οταν παρουσιάζουμε τις ιδέες αυτές στον κόσμο είναι βέβαιο οτι θα δεχθούμε έναν βομβαρδισμό απο ερωτήσεις που σαν σκοπό θα έχουν να μας αφαιρέσουν την εγκυρότητα μας. Πρέπει όλοι μας να είμαστε έτοιμοι για  αυτό. Αν κάποιος ο οποίος είναι σκεπτικός πάνω στις ιδέες έρθει σε επαφή με ενα προσωπο που δεν γνωρίζει και πολλά, μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό όσον αφορά την σωστή διάδοση των ιδεών.

Προσπαθώ να επιμορφώσω τον εαυτό μου πάνω σε ζητήματα στα οποία γνωρίζω οτι θα ερωτηθώ. Έχω παραγγείλει κάποια βιβλία όπως το The Creature From Jekyll Island, το The True Story of the Bilderberg Group και το The Communist Manifesto για να τα διαβάσω. Συνειδητοποίησα την περασμένη βραδιά οτι συνεχώς ακούω να γίνονται συγκρίσεις μεταξύ zeitgeist και κομμουνισμού, αλλά δεν ήξερα τίποτα για αυτό το θέμα. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να είμαι πλήρως ενημερωμένος πρίν προσπαθήσω να μεταδώσω τις ιδέες. Δεν λέω οτι χρειάζεται να διαβάσουμε εκατομμύρια βιβλία αλλα αυτό θέλω......έτσι αν κάποιος έχει να προτείνει βιβλία/ταινίες η αξιόπιστες ιντερνετικές πηγές, ας με ενημερώσει.  Την παρούσα περίοδο ψάχνω για συμπαγείς τεχνολογίες οι οποίες είναι διαθέσιμες αλλα όχι ευρέως γνωστές.

Το ξέρω οτι οι περισσότεροι νομίζουν οτι καταλαβαίνουν επειδή είναι ενθουσιασμένοι απο το πνεύμα των ταινιών. Δεν είναι ντροπή να λέμε " Δεν γνωρίζω όλες τις απαντήσεις αλλα σκέφτομαι μια λύση...".

Αντί λοιπόν να λέμε πράγματα τα οποία δεν ξέρουμε αν είναι σωστά , ας αλλάξουμε οπτική. Δεν είναι σημαντικό για παράδειγμα αν εγώ μπορώ να εξηγήσω για το πώς μπορεί να δημιουργηθεί ενα ρομπότ (αλλά αυτού του είδους της ηλίθιες ερωτήσεις λαμβάνουμε) αλλα το γεγονός και η παραδοχή οτι η κοινωνίες αλλάζουν και εξελλίσονται. Αυτό είναι ενα επόμενο βήμα, και αντί να επικεντρωνόμαστε στο τελικό αποτέλεσμα πρέπει απλά να αναγνωρίσουμε την ανάγκη να ξεφύγουμε απο το τωρινό χρηματοοικονομικό σύστημα.  Απόδειξε οτι υπάρχουν κάποιες τεχνολογίες τις οποίες τις κρατάει "πίσω" το χρήμα. Ενα παράδειγμα είναι η ηλιακή ενέργεια. Γιατί δεν έχουμε όλοι μας ανεξάντλητη ηλιακή ενέργεια? Έχουμε τον ήλιο, την κατανόηση, το ανθρώπινο δυναμικό, τους πόρους... αλλά δεν έχουμε αρκετό χρήμα για να "πληρώσουμε" για αυτό. Αντίθετα παλεύουμε για περιορισμένους πόρους και καταστρέφουμε το περιβάλλον. 

Φυσικά και υπάρχουν πολλά άλλα θέματα τα οποία δεν έχουν απαντηθεί και χρειάζεται να απαντηθούν. Καλύτερα είναι να παραδεχτούμε αυτό παρά κάποιες απαντήσεις τις οποίες έχω διαβάσει σε διάφορες συζητήσεις. Πρέπει να επικεντρωθούμε στα θεμελιώση και πολύ βασικά ζητήματα παρά να ασχολούμαστε με πολλά πεδία και τεχνολογίες που αφορούν το μελλοντικό Venus Project. "

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου